• Home
 • keyboard_arrow_right Kiemelt
 • keyboard_arrow_right Hírek
 • keyboard_arrow_rightPodcasts
 • keyboard_arrow_right
 • keyboard_arrow_right Hírek a gazdaságból. Autóipar, építőipar, agráripar… 10. hét 2022

Kiemelt

Hírek a gazdaságból. Autóipar, építőipar, agráripar… 10. hét 2022

Ladányi Kristóf március 13, 2022 18


Background
share close

Hatalmasat szenved az autóipar a háború miatt

Az orosz piacról menekülnének, közben kiesnek fontos beszállítóik. bizonyos alkatrészek hiánya miatt komplett üzemeket állítanak le világszerte, mert a nélkülözhetetlen nyersanyagok egy részét szintén Ukrajnából, vagy Oroszországból szerezték be.

A BMW válságstábot hozott létre a már most is akut helyzet miatt, de a jövő héten felfüggeszti a munkát a németországi Dingolfingben és Münchenben. Leállítják a Mini-gyártást Oxforban, valamint a motorgyártást az ausztriai Steyrben. Az okok közösek: elfogynak az elektromos kábelkötegek a helyi raktárból.
De nemcsak a BMW csökkenti a gyártás kapacitását hanem a Vw, Skoda is

A hatvanezer fős ukrán autóipari szektornak köszönhetően a megtámadott ország nagyon fontos autóvezeték-gyártóvá vált az utóbbi években, hiszen a Leonin kívül öt további cég szállítja innen a kábelkorbácsokat

 

https://uzletihirszerzes.hu/sajto-hirfigyeles/versenypiaci-hirek/item/13776-hatalmasat-szenved-az-autoipar-a-haboru-miatt.html

 

Minner üzleti eseménysorozat áprilisban: Minner7

Azt keressük, hogyan lehet jobban csinálni!

5 tematikus nappal készül, amelyeken természetesen üzletről, vállalkozásokról lesz szó. A témák között az e-kereskedelem, marketing, termékfejlesztés, startupok, cégkultúra, csapatépítés, márkaépítés, digitalizáció, automatizáció mind helyet kapott

Az előadások után lehetőség van  közös ötletelésre, kapcsolatépítés

Forrás: www.minner.hu

Visszatér a Bonuszbrigád

A Bónuszbrigádnál a pandémia idején hullottak ki a csontvázak a szekrényből. Kiderült a jutalékot is költötték.

 • Bónusz Brigád a pandémia kezdetén nehéz helyzetbe került, ezért két évvel ezelőtt, áprilisban csődvédelmet kért:
 • ezt követően egyezséget kötött hitelezőivel, és mára megállapodásban vállalt kötelezettségek több mint 50 százalékát kifizette, miközben a cég újjászervezése alatt, az oldal működése folyamatos volt.
 • A Bónusz Brigád még 99 millió forinttal tartozik a hitelezőknek, és eddig 108 millió forintot utalt át nekik.
 • A társaságban az újjászervezés alatt teljes mértékben kicserélődött a tulajdonosi kör és a menedzsment is: két cég az új tulajdonos.
 • A vásárlói befizetést elhatárolják, így a vevők pénzét nem lehet a működés finanszírozására fordítani. Hozzátette: 70 százalékkal csökkentették a költségeket, a létszámot pedig több mint 80 százalékkal, s most 13 alkalmazottja van a társaságnak.
 • A Bónusz Brigád felületein 500 ezer regisztrált felhasználó van, és közülük decemberben napi 10 ezer, jelenleg napi 4-7 ezer az aktív vásárlók száma, akik főként ajándékokat és élmény-szolgáltatásokat vásárolna

Forrás: www.minner.hu

A fa ára az építőiparban az utóbb tapasztalt árrobbanást követően enyhén konszolidálódott, de persze messze magasabb áron maradtak a fenyő fűrészáru beszállítói árai a pandémia előtti árakhoz képest. 

A fenyő fűrészáru mint írtuk már az előző cikkekben, import termék, a magyarországi éghajlaton épületfának alkalmatlanok a fák. Ezért az állami intézkedéseket az árak elszabadulásával szemben nem lehet alkalmazni. De az építkezési kedv nő, sőt valószínű, hogy a CSOK idén kifut. Ukrajna nagy faexportőr és a szlovák fakitermelés csökkenése következtében első sorban Ukrajna felől érkezett a keresletet kiszolgáló fenyő fűrészáru. Most azonban már nem jön, vagy csak nagyon kis mennyiségben. A kereslet nő, a termék mennyisége csökken, az árak ugrásszerűen nőnek, mivel hiánycikké válhat az épületfa Magyarországon. Sok fatelepen már egy ideje nem is lehet lefoglalni az árut.

 

https://uzletihirszerzes.hu/sajto-hirfigyeles/versenypiaci-hirek/item/13769-most-vagy-soha.html

A többiért hallgasd meg az epizódot

Címke:, , .

Értékeld
Előző rész(ek)
Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *